Finse ijshockeysters redden eer in laatste poulewedstrijd

Joost (Hoogstaande)

De Finse ijshockeysters hebben vanochtend nipt hun eer weten te redden in hun laatste poulewedstrijd op de Olympische Spelen. In een spannend duel die uiteindelijk een verlenging zag, werd Zwitserland met 3-4 verslagen.

De Finse equipe kwam in de eerste periode al op een degelijke 0-2 voorsprong. De Zwitserse ploeg kon er in het begin niets tegenover stellen, maar begon in de tweede periode wat meer op gang te komen. Dit resulteerde in een twee goals, tevens de eerste twee goals van de ploeg op de spelen. De Finse vrouwen maakten echter net voor de rust nog de 2-3.

Zwitserland liet het er niet bij zitten en wist zich opnieuw terug te vechten in de wedstrijd. Met minder dan vijf minuten te gaan dwongen ze overtime af door een powerplay goed uit te spelen. In de overtime was Finland weer de sterkere van de twee en besliste het duel.

De Finnen hebben zo één winstpartij achter hun naam gezet en eindigen derde in poule A. De Zwitsers behaalden één punt en eindigen laatste in de poule. Finland en Zwitserland zullen het nu in de kwartfinales gaan opnemen tegen de nummers één en twee uit poule B. 

# Poule A Gespeeld Winst Verlies Goals Punten
1 Amerika 2 2 0 12:1 6
2 Canada 2 2 0 8:0 6
3 Finland 3 1 2 5:9 2
4 Zwitserland 3 0 3 3:18 1