'Captain America lijnrecht tegenover Miley Cyrus'

Daan de Witte (daan1601)

Captain America kan niets met de generatie van Miley Cyrus. Dat zegt Anthony Russo, die samen met zijn broer Joe de superheldenfilm Captain America: The Winter Soldier regisseerde. "Captain America heeft nog heel klassieke normen en waarden die lijnrecht tegenover die van de generatie van Miley Cyrus staan", zegt hij volgens Britse bronnen in het tijdschrift SFX.

De 21-jarige Cyrus was de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws vanwege haar volgens velen vunzige uitspattingen. Zo 'twerkte' de zangeres lustig tegen zanger Robin Thicke op tijdens de MTV VMA's en likt ze allerhande gereedschap af in de clip van haar nummer Wrecking Ball.

Steve Rogers, het alter ego van Captain America, is opgegroeid tijdens de Grote Depressie in de jaren dertig en ging daarna vechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Die generatie draagt waardes uit die totaal verschillen van die van de generatie van Miley Cyrus", gaat Anthony Russo verder. "Dat is één van de grote conflicten in deze film."

In Captain America: The First Avenger uit 2011 was te zien hoe Rogers aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog wordt omgebouwd tot supersoldaat en het Amerikaanse leger naar grootse overwinningen leidt. In het vervolg moet hij zich zien te redden in de moderne wereld maar wordt hij achtervolgd door een vijand uit het verleden, de Winter Soldier. Deze Sovjetsoldaat heeft ook bovenmenselijke gaven en blijkt een geduchte tegenstander voor Captain America. De film verschijnt op 27 maart in de Nederlandse bioscopen.


'Captain America lijnrecht tegenover Miley Cyrus' (Foto: Novum)