[Overzicht] Uitslagen Sochi dag 3

Stefan (sportfreak)

Vandaag was de derde dag van Olympische Winterspelen in Sochi. FOK!sport geeft je iedere avond een overzicht van de prestaties van de Nederlanders, de meest opvallende sportmomenten en de uitslagen van finales.

Het was de dag waarop Nederland historie schreef op 500 meter schaatsen. Nog nooit won ons land goud op deze afstand, maar Michel Mulder had de primeur. Om het feest compleet te maken werd het een compleet oranje podium. Jan Smeekens won het zilver, het brons ging naar Michels tweelingbroer Ronald. 

Ook bij het shorttrack was er vandaag Nederlandse inbreng, maar daar was er helaas geen succes te noteren. Niels Kerstholt en Sjinkie Knegt werden op de 1.500 meter in de halve finales uitgeschakeld. Het goud ging daar naar naar de Canadees Charles Hamelin. Hij bleef de Tianyu Han uit China en de tot Rus genaturaliseerde Viktor An voor. Ook bij de aflossing voor dames was er geen succes. Nederland lag in tweede positie toen een valpartij een einde maakte aan de hoop op een finale. Wel bereikten Jorien te Mors en Yara van Kerkhof de volgende ronde op de 500 meter.

Door het Nederlandse podium op de 500 meter voerde Nederland zelfs een paar uur de medaillespiegel aan, maar hier kwam een eind aan toen  Canada succes had op het onderdeel moguls van het freestyle skiën. De Canadees Alex Bilodeau won het goud, zijn landgenoot Mikaël Kingsbury won het zilver. Het brons was voor de Rus Alexandr Smyshlyaev.

Uitslagen Finales:

Sport Onderdeel man/vrouw Goud Zilver Brons
Alpineskiën Super Combinatie vrouwen Maria Höfl-Riesch (Dui) Nicole Hosp (Oos) Julia Mancuso (VS)
Biatlon 12,5 km achtervolging mannen Martin Fourcade (Fra) Ondrej Moravec (Tsj) Jean-Guillaume Beatrix (Fra)
Freestyleskiën Moguls mannen Alex Bilodeau (Can) Mikaël Kingsbury (Can) Alexandr Smyshlyaev (Rus)
Schaatsen 500m mannen Michel Mulder (Ned) Jan Smeekens (Ned) Ronald Mulder (Ned)
Shorttrack 1500m mannen Charles Hamelin (Can) Han Tianyu (Chi) Viktor An (Rus)

Medaillespiegel:

# Land
1 Canada 3 3 1 7
2 Nederland 3 2 2 7
3 Noorwegen 2 1 4 7
4 Verenigde Staten 2 0 3 5
5 Duitsland 2 0 0 2
6 Rusland 1 2 3 6
7 Oostenrijk 1 2 0 3
8 Frankrijk 1 0 1 2
9 Polen 1 0 0 1
- Slowakije 1 0 0 1
- Zwitserland 1 0 0 1