Topfavoriete Geisenberger pakt leiding bij rodelen

heywoodu

Op de rodelbaan van Sochi heeft Natalie Geisenberger na twee van vier runs de leiding gepakt. De Duitse wereld- en World Cup-kampioene, vooraf al absoluut topfavoriete voor het goud, was in beide runs ongenaakbaar. 

In de eerste run wist Geisenberger een voorsprong van maar liefst 0,465 seconden bij elkaar te sleeën ten opzichte van de verrassende Amerikaanse Erin Hamlin, een gigantisch verschil in het rodelen. Titelverdedigster Tatjana Hüfner kon wel bij Hamlin in de buurt blijven, maar moest toch 0,502 seconden toegeven op haar landgenote. Op de vierde plek stond de thuisfavoriete Tatyana Ivanova op 0,566 seconden.

Ook in de tweede run was Geisenberger ruim de snelste, maar het verschil was wat kleiner. De top-5 wist binnen een halve seconde te blijven. Hüfner slaagde er met een goede run in Hamlin van de tweede plek te stoten en sloot de eerste dag af met 0,766 seconden achterstand op Geisenberger. Hamlin staat derde op 0,818 seconden. Ivanova viel dankzij een matige run terug naar de zevende plaats, maar haar vierde positie werd ingenomen door landgenote Natalja Khoreva. Zij moet wel al meer dan een seconde toegeven op Geisenberger. Dinsdag wordt de wedstrijd beslist met de derde en vierde runs.