Ronald Mulder ziet familiedroom uitkomen

Frank (franklop)

Voor Ronald Mulder kwam maandag op de Winterspelen in Sochi een lang gekoesterde droom uit. De Zwollenaar pakte samen met zijn broer Michel eremetaal op de 500 meter. "Ik heb er altijd van gedroomd om met mijn tweelingbroer op het podium te staan", zegt hij tegen de NOS. "Al pakte ik in die dromen wel zelf het goud."

Ronald Mulder werd derde en zag Michel goud pakken. Jan Smeekens maakte met zilver het feestje compleet. "Echt onvoorstelbaar dat we hier met drie Nederlanders op het podium staan. Ik ben zelf heel blij met brons." Nederland veroverde in 1988 voor het laatst een medaille op de kortste schaatsafstand.

De 27-jarige Mulder stond na de eerste 500 meter zesde. Met een baanrecord van 34,49 baande hij zich in de tweede omloop een weg naar het podium. "Die tweede rit was perfect. Even dacht ik zelfs dat er nog meer in zat, maar die jongens bleven heel koel."

Ronald Mulder kondigde aan maandagavond een feestje te gaan vieren. Grote kans dat de fans in het Holland Heineken House de tweelingbroers niet uit elkaar kunnen houden. "Ik zal wel vaak gefeliciteerd worden. Maar ik kan gewoon dankjewel zeggen, omdat ik zelf ook wat heb gewonnen."