Wibra ondertekent Bangladesh-akkoord

anoniem_22072019025900

Wibra heeft maandag een handtekening gezet onder het veiligheidsakkoord voor betere werkomstandigheden in Bangladesh. De textielsupermarkt vindt dat het akkoord nog altijd onduidelijkheden bevat, maar heeft voldoende vertrouwen dat dat goedkomt.

Wibra onderzocht al langer of het zich achter het akkoord kon scharen. De stuurgroep die het akkoord maakt, heeft volgens de kledingwinkel nu voldoende onduidelijkheden weten weg te nemen. "Hoewel de tekst van het akkoord op dit moment nog altijd niet volkomen helder is en zodoende op sommige punten voor discussie laat, is hierin een positieve ontwikkeling zichtbaar", schrijft het bedrijf. Omdat de ontwerpers van het akkoord volgens Wibra 'voldoende integer zijn', is nu toch alvast getekend.

Wereldwijd hebben meer dan 120 bedrijven zich aangesloten bij het akkoord over de werkomstandigheden in Bangladesh, zoals Benetton, H&M, Mango en Esprit. Zeventien Nederlandse bedrijven steunen het akkoord ook, waaronder C&A, V&D en WE.

In het akkoord is vorig voorjaar afgesproken dat er onafhankelijke controle komt op de veiligheid van de vele textielfabrieken in het land, en dat daar openbaar verslag van wordt gedaan. Deelnemende kledingbedrijven zeggen bovendien toe eventueel benodigde verbeteringen aan gebouwen te betalen.