[WTT] Huta Galung uitgeschakeld in Rotterdam

Peterselieman

Jesse Huta Galung is maandag niet doorgedrongen tot de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Michael Berrer was met 6-4, 2-6 en 6-3 te sterk in Rotterdam. Huta Galung kreeg een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek, maar bleek niet opgewassen tegen de Duitse qualifier.

Berrer brak Huta Galung al in zijn eerste servicebeurt en nam een 3-0 voorsprong in de eerste set. De Haarlemmer wist terug te breken tot 4-5, maar leverde daarna meteen zijn service en daarmee de eerste set in. In het tweede bedrijf was Huta Galung oppermachtig en brak hij de Duitser tot twee keer toe om de set met 6-2 binnen te halen.

In de derde set ging het spel tot 3-4 met de servicebeurten mee. Berrer kwam op 3-5 doordat Huta Galung bij een breakpunt voor de Duitser een dubbele fout sloeg. Berrer hield vervolgens het hoofd koel in zijn laatste opslagbeurt en beëindigde zo het toernooi voor Huta Galung.

Berrer speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen Igor Sijsling en de als zevende geplaatste Rus Mikhail Youzhny. Thiemo de Bakker neemt het op tegen de Fransman Richard Gasquet (4). Beide partijen worden dinsdag of woensdag gespeeld.