Red Bull maakt zich geen zorgen

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner maakt zich geen zorgen over het Formule 1-seizoen 2014. Bij de eerste wintertest in Jerez werd duidelijk dat de nieuwe RB10 met veel problemen kampt, maar deze zijn volgens de Brit oplosbaar.

In Jerez bleek dat motorenleverancier Renault achter lag ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Ook bleek zowel de RB10 als de STR9 van zusterteam Toro Rosso te kampen met specifieke problemen, waardoor er vroegtijdig naar de tekentafel teruggekeerd moest worden. Red Bull-technisch directeur Adrian Newey leek met name te moeten kijken naar de elektrische systemen en de koeling daarvan.

Horner sprak met Sky Sports en wees er gelijk op dat er nog twee wintertests in Bahrein volgen. "Er is veel te doen, maar er is ook nog veel tijd voor de eerste race op het programma staat. Die tests in Bahrein worden belangrijk voor ons. Maar dat is ook waarom iedereen bij ons en bij onze motorleverancier Renault hard aan het werk is om de problemen op te lossen."

De teambaas ontkent dat er fundamenteel iets fout is met de RB10. "Er zijn wel wat kleine dingetjes, maar er is niets groots mis met zijn ontwerp. Het is duidelijk dat wij wat dingen moet veranderen, terwijl Renault ook een aantal issues moet oplossen, maar deze auto's zijn gewoon zo ingewikkeld dat kleine mankementen tot grote problemen kunnen leiden."