Eerste ID@Xbox-games komen eerder dan gedacht

anoniem_151220181643

Onafhankelijke ontwikkelaars zijn hot en dus heeft Microsoft een intiatief in het leven geroepen, genaamd ID@Xbox. Het platform moet voor indies aantrekkelijker worden dan Sony's tegenhanger. Microsoft heeft vandaag twee nieuwe games onthuld vanuit de ID@Xbox hoek. Program director Chris Charla laat aan Edge weten dat de eerste indie games rond het einde van het eerste kwartaal van 2014 het levenslicht zullen zien.

Het Developers Publishing Program van Microsoft voor Xbox One zorgt er voor dat ontwikkelaars twee development kits kunnen krijgen, ook heeft men de mogelijkheid een hoop tools van Microsoft gratis te gebruiken. Ontwikkelaars van ID@Xbox-games mogen naar eigen inzicht gebruik maken van functies als achievements, Xbox SmartGlass en Kinect.

Eén van de eerste games die uit zullen komen uit de ID@Xbox-stal zal een nieuwe Worms zijn, dat ontwikkeld wordt door het Britse Team 17. Naast Worms komt er ook een game aan genaamd Ninjutsu. Deze game is al even uit op de Windows Phone, dus helemaal nieuw is het niet. Microsoft zelf omschrijft de game als volgt: “Eis dierbare eikels terug in unieke levels, terwijl je een toenemend aantal vijandelijke vossen ontwijkt”. Ninjabee is de ontwikkelaar voor deze game, die al een paar Xbox Live Arcade-titels op hun naam hebben staan.

Het intiatief ID@Xbox van Microsoft zal rond maart haar eerste games afleveren. De vraag is of Microsoft met dit platform Sony een tik uit kan delen op het gebied van indie games.