Schoorel terug bij beste tweehonderd van de wereld

Olga Kroeders

Tennisser Thomas Schoorel keert deze week terug in de top tweehonderd van de wereldranglijst. De Amsterdammer, die door blessureleed ver weg was gezakt, klimt vijftien plaatsen en staat nu op de 198e positie. Dat heeft hij te danken aan zijn zege bij het futuretoernooi in het Duitse Nussloch twee weken geleden. Die punten tellen deze week pas mee.

Robin Haase zakt vijf plaatsen van 41 naar 46, maar blijft daarmee de beste Nederlander. Igor Sijsling gaat een plaatsje omlaag en is nu de nummer 64 van de wereld. Jesse Huta Galung, die afgelopen week in Zagreb in de eerste ronde zeven matchpunten onbenut liet, stijgt een positie. Hij staat nu 91e, zijn hoogste positie ooit. Thiemo de Bakker staat 140e na een daling van vier plaatsen.

In de top van de ranglijst veranderde niets. Rafael Nadal voert de lijst aan voor Novak Djokovic, Stanislas Wawrinka en Juan Martin del Potro. De hoogste stijger is de Italiaan Fabio Fognini. Dankzij zijn eindzege in Viña del Mar klimt hij van de vijftiende naar de veertiende stek.