FOK! wat een weer... Zo zo..een rustig dagje

Stephan (Stephan5)

Bonjour! Vandaag krijgen we even een adempauze. Na een onrustige zondag met veel wind en zeker in het noorden af en toe regen, doen we het vandaag een stuk kalmer aan. Niet voor lang, want in de loop van de week neemt de wind opnieuw flink toe. Ook ik sta eigenlijk wel verbaasd over het feit dat er tot op heden (bijna) geen sprake is geweest van serieus winterweer. We laten het noordoosten dan maar even buiten beschouwing.

Ook dit weekend was het weer uiterst wisselvallig met regen en wind. Gisteren viel er dus vooral in het noorden nog enige regen, elders spetterde het hooguit even. Veel zon kregen we echter niet te zien en de wind zwakte pas aan het einde van de dag wat af.

Op deze maandag passeert er een hogedrukwigje en dat zorgt voor een aanmerkelijk rustiger weerbeeld dan dat we gewend waren. De wind is hooguit zwak tot matig en komt uit diverse richtingen. Ook schijnt geregeld de zon en op veel plaatsen blijft het vandaag ook wel droog. Niet dat ik het 100% droog kan garanderen, maar de meesten van ons hebben vanmiddag geen paraplu nodig. Bij dit alles loopt het kwik op naar een graad of 8 en inmiddels is dat een vaste waarde aan het worden.

Morgen nadert er weer een nieuwe storing en zo huppelen we deze winter gewoon verder.

Op deze manier ga ik nog de winterwedstrijd van Weerplaza winnen. Ik had namelijk ingezet op 0 Hellmann punten deze winter en de huidige stand van 0 punten blijft voorlopig ook op 0 staan. Ik had het niet verwacht, maar ik krijg toch een piepklein beetje medelijden met de winterliefhebbers.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 PAnoDJ
DJMO maakte deze fraaie panoramafoto van de zonsopkomst. (klik voor de grotere versie)

WaQl1
Hier het vervolg van de wandeling van qltel in de bossen.

WanQlew
Wat mij betreft mag er nu wel weer wat meer groen komen.