Russische ijshockeyvrouwen slaan toe in laatste periode

Joost (Hoogstaande)

De Russische ijshockeyvrouwen hebben vanmiddag hun openingswedstrijd met 4-1 van Duitsland gewonnen. De vier goals van de Russen werden pas in de laatste periode gescoord.

De thuisploeg werd vooraf als de favoriet gezien en die rol leken de vrouwen ook waar te willen maken. Ze gingen vol op de aanval en overklasten de Duitsers in de eerste periode. Toch kregen ze het niet voor elkaar om hun schoten om te zetten in doelpunten. Dat lukte de Duitsers in de tweede periode wel. In de tweede periode ging het spel gelijk op en was de Duitse ploeg na een kleine zeven minuten speeltijd doeltreffend. De Russen gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker maar opnieuw kregen ze het niet voor elkaar om de Duitse goalie te verschalken.

De derde periode leek echter weer op de eerste periode met het grote verschil dat de Russen nu wel het net wisten te vinden. In vijf minuten tijd wisten ze de 0-1 achterstand om te buigen tot een 3-1 voorsprong. De Duitsers leken verslagen en de Russen prikten er nog één bij om de uitslag op 4-1 te bepalen.

Door deze overwinning neemt Rusland de leiding in poule B. Rusland komt dinsdag in actie tegen Japan, Duitsland zal spelen tegen Zweden. Eerder op de dag wonnen de Zweden al met 1-0 van Japan.