Biatlete Kuzmina prolongeert sprintgoud

heywoodu

Anastasiya Kuzmina heeft bij het biatlon opnieuw goud gewonnen op de sprint. De Slowaakse bleef als één van de weinige toppers foutloos en was daarnaast ook zeer snel op de ski's.

De twee topfavorieten, Tora Berger uit Noorwegen en de Wit-Russische Darya Domracheva, konden hun fout niet goedmaken en pakten geen medaille. Domracheva was op de ski's weliswaar de snelste van allemaal, maar op de finish moest ze meer dan een halve minuut toegeven op Kuzmina. De nummer twee in de World Cup, Gabriela Soukalova, was zeer snel, maar haar drie fouten zorgden ervoor dat de Tsjechische kansloos was.

Kuzmina was bij de eerste schietbeurt niet de snelste, dat was Evi Sachenbacher-Stehle uit Duitsland. Zij maakte in de tweede beurt echter een fout en viel buiten de top-10. Na Kuzmina werd het langzaam duidelijk dat niemand de tijd van de Slowaakse aan kon vallen. Olga Vilukhina kwam het dichtst bij de Slowaakse. Voor haar thuispubliek bleef ze foutloos en langlaufde de Russische naar het olympisch zilver. Vita Semerenko uit de Oekraïne maakte ook geen fouten en pakte, evenals een jaar eerder op het WK, de bronzen medaille.