Pellè: "Veel respect voor Van Basten"

Frank (franklop)

Graziano Pellè zou graag zien dat Marco van Basten de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. De Rotterdammers zoeken nog steeds een opvolger voor Ronald Koeman. "Ik heb verschrikkelijk veel respect voor Van Basten. Ik vond hem een geweldige voetballer, dus het lijkt me leuk training te krijgen van iemand die ik als kind enorm bewonderde. En het kan, want hij is vrij", zegt Pellè tegen Voetbal International.

Louis van Gaal wordt ook genoemd, maar Pellè denkt dat de kans dat de bondscoach naar De Kuip komt niet zo groot is. "Ik ken hem, hij streeft een grotere club na." De Feyenoord-spits werkte eerder met Van Gaal samen bij AZ. Na dit seizoen is ook Van Basten beschikbaar, want hij verlengt zijn contract bij sc Heerenveen niet.

Feyenoord overweegt om assistent Jean-Paul van Gastel als nieuwe hoofdcoach aan te stellen als er geen geschikte coach wordt gevonden. Pellè ziet dat ook wel zitten. "Wat mij betreft hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Als Van Basten het niet wordt, schuif dan Van Gastel door. Hij kent de club en de spelers."