ANWB voorziet lange wintersportfiles

Chuck-N0rr1s

Wintersporters moeten komend weekend rekening houden met lange files op de routes naar de wintersportgebieden. De ANWB verwacht de meeste vertraging op de wegen in het zuiden van Duitsland rond Neurenberg, Ulm en München. Verder is de tunnel tussen Duitsland en Oostenrijk bij Füssen een groot knelpunt.

De komende weken gaan 1,4 miljoen Nederlanders op vakantie. Van hen gaan er driehonderdduizend naar skigebieden, waarbij Oostenrijk traditiegetrouw favoriet is. In Nederland wordt nauwelijks extra drukte op de weg verwacht.

In Duitsland ontstaan volgens de ANWB lange files op de A3 Frankfurt-München, A7 Ulm-Füssen, A8 München- Salzburg, A93 knooppunt Inntal- Kufstein en A99 ring München. De piek ligt op zaterdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, maar ook vrijdagmiddag staan er al files.

In Oostenrijk wacht wintersporters files op de routes naar de skigebieden in Tirol en Vorarlberg, de A12 Rosenheim-Innsbruck, A13 Innsbruck-Brenner, A14 Bregenz-Bludens en de B179 Füssen-Reutte. De kans op files is het grootst op zaterdagen tussen 09.00 en 16.00 uur.

In Zwitserland wordt zaterdagmiddag veel vertraging verwacht op de A2 Bazel-Chiasso tussen de Stalvedro- en de Gotthardtunnel en voor grensovergang Chiasso/Brogeda.

In Frankrijk moeten vakantiegangers vooral op de zaterdagen 22 februari en 1 en 8 maart rekening houden met lange files op de wegen van en naar de Alpen. De A43 Lyon-Chambery-Albertville is een van de drukste routes.