[Upd] Fed Cupteam verslaat Wit-Rusland en mag naar play-offs

Boris (borisz)

Het Nederlands Fed Cupteam heeft een 1-0 voorsprong genomen in de play-offs tegen Wit-Rusland. Richel Hogenkamp (WTA-205) won van Aliaksandra Sasonovic (WTA-151) met 6-3 en 6-4. Hogenkamp heeft deze week al haar vier enkelspelen gewonnen. 

Het is nu de beurt aan Kiki Bertens (WTA-124). Zij speelt tegen Olga Govortsova (WTA-98). Als Bertens haar partij weet te winnen, dan mag Nederland in april spelen om promotie naar Wereldgroep II. Wint Govortsova, dan moet er nog een beslissende dubbelwedstrijd gespeeld worden. 

Bertens zal het dubbelspel spelen samen met Misa Krajicek. Zij nemen het dan op tegen Sasonovic en Govortsova. 

Update 13.35 uur

Kiki Bertens verslaat Olga Govortsova met 7-6(5) en 6-2 en daarmee heeft Nederland Wit-Rusland verslagen. De ploeg onder leiding van Paul Haarhuis ontmoet nu op 3 en 4 april een verliezer uit de eerste ronde van wereldgroep II. Dat treffen bestaat uit vijf wedstrijden, vier enkelspelen en eventueel nog een beslissend dubbelspel.

Als Nederland zich voor Wereldgroep II plaatst voor volgend jaar dan wordt groep I van de Europees/Afrikaanse zone na vijftien jaar verlaten. De Fed Cup-ploeg speelde voor het laatst in 1999 op het tweede mondiale niveau.