Snowboardster Maas uitgeschakeld in slopestyle

Frank (franklop)

Snowboardster Cheryl Maas is zondag uitgeschakeld op de slopestyle. De Nederlandse wereldtopper ging tijdens de halve finale, de herkansing om zich alsnog voor de eindstrijd te plaatsen, twee keer onderuit. Donderdag was Maas er dankzij twee valpartijen in de kwalificatie ook al niet in geslaagd om direct de finale te halen.

In haar eerste run op zondag ging Maas, net als donderdag, de fout in bij de sprongen onder aan het parcours. Dat leverde haar nog een score van 30,75 punten op en een negende plaats na een omloop. In de tweede run ging het al bovenaan fout. Maas verplaatste haar gewicht op de rail vlak na het starthokje te ver naar voren en kukelde van de rail af. De mislukte race was een score van 14,75 punten waard.

Omdat de hoogste score van de twee runs telt, eindigde Maas in de halve finale als twaalfde en laatste. De Tsjechische Sarka Pancochova was met 90,50 punten de beste. Ook Sina Candrian uit Zwitserland, de Britse Jenny Jones en de Noorse Silje Norendal plaatsten zich voor de eindstrijd, die later zondag wordt afgewerkt.