Wüst heeft zin in 3000 meter

Frank (franklop)

Ireen Wüst heeft zin om haar olympisch toernooi zondag te beginnen met de 3000 meter. De Brabantse liet dat zaterdag op Twitter blijken na de loting. "Morgen gaat het voor mij eindelijk beginnen met de 3 kilometer, in de voorlaatste rit tegen Ishizawa. Heel veel zin in!", schreef ze. Even later stuurde ze een foto van haar rood-wit-blauw-oranje-goud gelakte nagels de wereld in.

Wüst, Annouk van der Weijden en Antoinette de Jong kunnen op de nodige steun rekenen. Oud-meerkampster Jolanda Keizer was zondag al vroeg wakker en twitterde haar steun aan de Nederlandse vrouwen die in actie komen. "Dag 2: het kan bijna niet mooier dan 1,2&3! Maar Go Go Gooo @cherylmaas en later op de 3000m @Ireenw @AntoinettedeJong en @AnnoukvanderWeijden."

Hockeyster Naomi van As, de vriendin van Sven Kramer, keek zaterdagavond al vooruit naar de dag van zondag. Eerst keek ze echter nog even terug op de prestaties van Sven zaterdag. "Wat een dag! Zo trots op @SvenKramer86....!!! Nu lekker slapen en morgen de dames aanmoedigen!"

Kramer werd zaterdag op Twitter volop gefeliciteerd. Voetballer John Heitinga had bijvoorbeeld voor de buis gezeten. "Van harte gefeliciteerd @SvenKramer86. Genoten van je gouden race!" schreef hij. Kramer zelf stuurde zaterdagavond een selfie vanuit het Holland Heineken House het net op.

Ook de bronzen Jorrit Bergsma kreeg steun van zijn vriendin. "My man just got a BRONZE so proud!", twitterde de Amerikaanse Heather Richardson.

Jan Blokhuijsen toonde zich op Twitter blij met zilver. "Wat een strijd! Ging voor goud, maar superblij met zilver! Zilver op de Spelen, yes!" Nadat hij Kramer en Bergsma had gefeliciteerd zette ook Blokhuisen een foto uit het Holland Heineken House op Twitter. "Echt kicken!" was de begeleidende tekst.