Brabantse zuipbus rijdt weer niet

static

Vanuit Noord-Brabant rijden ook dit weekend geen 'zuipbussen' om jongeren naar Belgische discotheken te brengen. Voor de tweede week op rij zijn er te weinig aanmeldingen, meldt Omroep Brabant zaterdag.

Jongeren onder de 18 jaar mogen sinds 1 januari niet meer drinken in Nederland. De initiatiefnemers dachten dat er onder 16- en 17-jarigen daarom wel animo zou zijn voor een busrit naar België, waar zij wel mogen drinken. Maar dat blijkt tegen te vallen. Volgens Omroep Brabant wijten zij de gebrekkige interesse aan het ontbreken van toezicht, waardoor de jongeren nog gewoon in Nederland zouden kunnen drinken.

In Zeeland zou de animo juist enorm zijn gestegen. Vanaf daar rijden al langer bussen naar België. De ritten werden daar opgezet, omdat er in Antwerpen meer is te doen dan in Zeeuws-Vlaanderen. Organisator Sebastiaan Keijmel meldde vorige week dat hij voorheen maar twee bussen vol kreeg en dat dit was gestegen naar zeven.

Waar hij vorige week nog 366 passagiers telde, zijn er alleen vrijdagavond al 350 gegaan, zegt hij tegen Omroep Zeeland.