Moordenaar snapt niks van moord

anoniem_22072019025900

De man die heeft bekend Claudia Oskam uit Zevenbergen te hebben vermoord, weet niet wat hem bezielde toen hij dat deed. Dat zegt de advocaat van de 39-jarige William R. zaterdag tegen BN De Stem. Hij heeft 'enorme spijt' van zijn daad, maar weet niet hoe hij ertoe kwam.

Volgens advocaat Harry Nieland kan zijn cliënt niet bevatten wat er is gebeurd en weet hij niet waarom hij zijn ex-vrouw om het leven heeft gebracht. "Ze was nota bene de moeder van zijn kinderen, de vrouw met wie hij jaren heeft samengewoond", aldus de raadsman tegen de krant. Volgens hem heeft R. zijn ex niet met voorbedachten rade gedood.

Nieland wijst 'allerlei wilde verhalen' over het motief naar het rijk der fabelen. "Zo wordt gezegd dat mijn cliënt nog erg verliefd was op Claudia, maar dat speelde geen rol." Wat wel het motief was moet volgens de raadsman duidelijk worden uit gesprekken met psychologen en psychiaters. "Want dat is ook voor William het grote vraagteken."

R. werd op 11 januari gearresteerd. Op zijn aanwijzen vond de politie een dag later het lichaam van Oskam aan de Schansdijk in de Brabantse plaats. Een paar dagen eerder was de moeder van drie kinderen als vermist opgegeven.