Fognini treft Almagro in halve finale Viņa del Mar

Frank (franklop)

Fabio Fognini heeft de halve finale van het ATP-toernooi in Viña del Mar bereikt. De als eerste geplaatste Italiaan rekende vrijdag af met de Fransman Jérémy Chardy (5) met 6-4, 3-6 en 6-2. Zijn volgende tegenstander op het Chileense gravel is Nicolas Almagro, de nummer drie van de plaatsingslijst.

De Spaanse gravelspecialist, die al twaalf toernooien won op het gemalen baksteen, was Taro Daniel uit Japan de baas met 6-2 en 7-5. De 21-jarige Daniel stond voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale op de ATP-tour.

De andere halve eindstrijd gaat tussen de Colombiaan Santiago Giraldo en Leonardo Mayer uit Argentinië. Beide spelers schakelden een Spanjaard uit. Giraldo versloeg Guillermo Garcia Lopez (7) met 3-6, 6-4 en 6-2, terwijl Mayer Daniel Gimeno Traver naar huis stuurde met 3-6, 7-5 en 6-3.

Rafael Nadal had het evenement in Viña del Mar aanvankelijk ook op zijn programma staan. De Spanjaard meldde zich af met een rugblessure. Door een buikvirus is hij er ook volgende week in Buenos Aires niet bij.