Belegger iets optimistischer over economie

Redactie

Hoewel de Amsterdamse beurs de laatste weken niet zelden in de min sloot, was een meerderheid van de Nederlandse beleggers in januari iets positiever over de economische situatie dan een maand eerder. Wel blijven de markten nerveus. Dat blijkt zaterdag uit de beleggersbarometer van ING.

57 procent van de beleggers zag de afgelopen drie maanden een verbetering in de economische situatie. Een maand eerder was dat nog 45 procent. Twee derde van de beleggers zag zijn orderportefeuille in waarde stijgen.

Ook voor de komende drie maanden is een meerderheid positief. 56 procent verwacht een gunstig beleggingsrendement in die periode. Een kwartaal geleden verwachtte nog 48 procent dit. ING schat dat de AEX over drie maanden rond de 406 punten staat.

ING waarschuwt zaterdag wel voor de nervositeit van de markt. Beleggers reageren nog altijd heftig op koersstijgingen en -dalingen. "De recente koersdaling kan weer zorgen voor een lager optimisme in de komende maand", zegt hoofd ING Investment Bob Homan in een verklaring. "We moeten altijd bedacht zijn op plotselinge schokken."