Robben rekent op akkoord met Bayern

Maarten (rubbereend)

Arjen Robben (30) verwacht binnenkort een nieuw contract te ondertekenen bij Bayern München. Beide partijen zijn in hoofdlijnen akkoord over een langer verblijf. Robben heeft op dit moment nog een contract tot medio 2015, maar zijn verblijf wordt zo goed als zeker met twee jaar verlengd.

De vleugelaanvaller blijft zo'n acht miljoen euro per jaar verdienen in München. Robben verwacht binnen niet al te lange tijd zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis. "Er zal waarschijnlijk nog één gesprek zijn. Als we dan allemaal blij zijn, gaat het door. Het gaat nog alleen om nuances, niet om geldzaken. Dat is onzin. Het gaat bij salaris niet altijd om de hoogte ervan", zegt Robben in gesprek met BILD. "Het gaat ook om erkenning en waardering."

"Een voorbeeld. Als een werknemer duizend euro verdient en zijn baas wil hem bij een contractverlenging nog maar achthonderd euro betalen, dan vraag je je af wat je verkeerd hebt gedaan. ‘Is hij wel tevreden over mij?’ Het gaat niet om duizend of een miljoen euro; het gaat bovenal om erkenning."

Het lijkt erop dat Robben zijn loopbaan bij Bayern gaat afsluiten. "Ik ben hier gelukkig. We hebben een Super-Super-Mannschaft. De toekomst ziet er zeer goed uit. Ik wil nog een paar prijzen pakken en daarvoor ben ik bij de juiste club. Bovendien kan ik ook niet meer hoger."

"Als jonge speler wilde je altijd maar meer, naar steeds betere clubs. Maar beter dan Bayern is er gewoonweg niet. Ik heb op jonge leeftijd al voor Chelsea en Real Madrid gespeeld. En nu ben ik bij de beste club ter wereld. Ik kan mij niet meer verbeteren", aldus de 72-voudig international.

FC Groningen hoopt stiekem dat Robben in de toekomst terugkeert bij de club waar hij in het betaald voetbal debuteerde. "De technisch directeur van FC Groningen zegt altijd dat hij wil dat ik zijn opvolger word", zegt Robben over Henk Veldmate. "Maar ik weet het nog niet. Ik zal altijd aan de club verbonden blijven. Maar hoe, dat weet ik nog niet. En ook niet wat ik later zal doen.”