Vriend Hoffman klaagt National Enquirer aan

Redactie

Een vriend van Philip Seymour Hoffman heeft het blad National Enquirer aangeklaagd. Dat meldt entertainmentzender E!. In de meest recente editie laat het het Amerikaanse blad David Bar Katz namelijk zeggen dat hij een affaire had met de 46-jarige Hoffman. Katz zegt echter geen interview te hebben afgegeven.

Katz was degene die zondag het levenloze lichaam van de acteur aantrof. In het zogenaamde interview in het blad zegt de vriend dat hij de aan drugs verslaafde acteur de avond voor zijn dood cocaïne zag gebruiken. Ook zou hij er meerdere keren getuige van zijn geweest dat Hoffman heroïne gebruikte.

Katz eist een schadevergoeding van vijftig miljoen dollar van National Enquirer omdat het artikel niet waar zou zijn. "Er heeft nooit een interview plaatsgevonden", is te lezen in de aanklacht. "Bar Katz en Hoffman waren geen geliefden. Hij heeft Hoffman geen cocaïne zien gebruiken de avond voordat hij overleed. Bar Katz heeft Hoffman nooit heroïne of cocaïne zien gebruiken."

Donderdagavond werd een wake gehouden voor de acteur. Onder anderen actrices Amy Adams en Michelle Williams waren bij de besloten wake in New York. Hoffman wordt vrijdag begraven na een privéceremonie. Later deze maand volgt een openbare herdenking. De acteur is waarschijnlijk overleden aan een overdosis, hoewel dit nog niet kon worden bevestigd door de lijkschouwer.