Murray met wildcard naar ABN AMRO WTT

Frank (franklop)

Lang leek toernooidirecteur Richard Krajicek het zonder een ‘top-4’ speler te moeten doen op het ABN AMRO-tennistoernooi. Maar vandaag werd bekend dat de Brit Andy Murray alsnog zal deelnemen aan het toernooi, dat maandag van start gaat.

Murray doet op basis van een wildcard mee in Rotterdam en is daarmee een welkome vervanger voor Stanislas Wawrinka. De Zwitserse winnaar van de Australian Open moest eerder deze week afzeggen vanwege een blessure. Met Murray, toernooiwinnaar in 2009, heeft Krajicek nu zeven spelers uit de top twaalf van wereld in zijn spelersveld.

“De afgelopen week heb ik contact opgenomen met Murray en zijn management", zei Krajicek op de website van het toernooi. "Omdat hij tussen de Australian Open en Acapulco geen toernooi in de planning had en fit uit Australië kwam, leek het ons beiden een goed idee als hij naar Rotterdam kwam. Na overleg met zijn coach Ivan Lendl hakte hij de knoop door. Het is natuurlijk een prachtige toevoeging op ons toch al ijzersterke veld. Een buitenkans.”