Maas naar herkansingsronde slopestyle

Peterselieman

Snowboardster Cheryl Maas heeft zich donderdag bij de Olympische Spelen niet weten te plaatsen voor de finale op het onderdeel slopestyle. De 29-jarige geboren Brabantse ging in allebei haar runs onderuit en moet zondag via de halve finales proberen alsnog een plek in de eindstrijd te bemachtigen. Maas werd uiteindelijk negende in haar heat.

De eerste afdaling van Maas verliep dramatisch. Ze viel al in het begin van haar run en sloeg uiteindelijk twee sprongen over. Haar puntentotaal van achttien was goed voor een negende positie in de heat. De tweede run verliep veel beter totdat Maas bij de voorlaatste sprong ten val kwam. Ze kreeg voor haar tweede run uiteindelijk 31,25 punten.

Anna Gasser uit Oostenrijk werd met een score van 95,50 eerste in de heat van Maas. De Amerikaanse Jamie Anderson (93,50) en Karly Shorr (84,75) en de Zwitserse Elena Könz (86,25) plaatsten zich eveneens voor de finale.

In de eerste heat wisten de Zwitserse Isabel Derungs (87,50), de Australische Torah Bright (85,25), de Canadese Spencer O'Brien (82,75) en de Finse Enni Rukajärvi (79,00) zich al van een plekje in de eindstrijd te verzekeren.

De Spelen in Sochi worden vrijdag officieel geopend, maar begonnen donderdag al voor verscheidene sporten. Naast het slopestyle moeten een aantal kunstrijders en skiërs ook al voor de openingsceremonie aan de bak.