Kamp haalt uit naar 'kwaadaardige' PVV

Redactie

Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) heeft tijdens het debat over de gaswinning in Groningen hard uitgehaald naar de PVV. Kamp hekelde de 'kwaadaardige' suggestie van Tweede Kamerlid Reinette Klever (PVV) dat de gasproductie vorig jaar is verhoogd om te kunnen voldoen aan de Brusselse begrotingsnorm.

"Ik hoop dat u het niet begrijpt", zei Kamp. "Als u dat echt denkt zou het echt heel erg triest zijn en heeft u een heel raar idee van hoe de overheid werkt." De minister zei dat in december 2012 al een businessplan is vastgesteld voor het komende jaar. Dat de gasproductie vervolgens hoger uitviel, had onder meer te maken met de koude winter.

Door het zo 'kwaadaardig voor te stellen' begrijpt Klever het niet of geeft zij bewust een verkeerde voorstelling van zaken, zei Kamp. "Het is grote flauwekul."

De PVV-politica hield echter voet bij stuk. "Het komt toevallig wel heel goed uit", antwoordde Klever. "Het kabinet komt geld tekort en er komen opeens meer gasbaten binnen. Het heeft er alle schijn van dat het kabinet meer gas oppompt om aan de Brusselse norm te voldoen."