Pedofielen chemisch gecastreerd in Macedonië

Redactie

Het Macedonische parlement heeft een wet aangenomen waarmee het mogelijk wordt om mannen die zich herhaaldelijk schuldig maken aan kindermisbruik chemisch te castreren. Kinderbeschermingsorganisatie Megjasi vindt de wet echter niet ver genoeg gaan. De organisatie eist woensdag dat mensen al bij hun eerste veroordeling voor kindermisbruik gecastreerd kunnen worden.

Met de nieuwe wet wordt de maximumstraf voor kindermisbruik verhoogd van vijftien jaar celstraf naar levenslang. Mannen die zich na de eerste veroordeling nog een keer vergrijpen aan een kind worden gedwongen gecastreerd. De minimumcelstraf is vastgesteld op vijftien jaar cel. Mannen die zich vrijwillig laten castreren komen in aanmerking voor strafvermindering.

Chemische castratie vindt plaats door een man regelmatig injecties te geven, waarmee de aanmaak van testosteron wordt geremd. In de wet is niet opgenomen hoe lang de behandeling moet duren.

Volgens Megjasi is het beter om meteen na de eerste veroordeling tot castratie over te gaan, omdat daarmee recidive wordt ontmoedigd.