EVE Online krijgt monument

Denzo

Vandaag heeft ontwikkelaar en uitgever CCP Games bekend gemaakt dat het een monument ter ere van het 10-jarig bestaan van EVE Online in de stad Reykjavik in IJsland gaat bouwen. Het monument moet zowel het spel als de spelers die het fictieve universum groot hebben gemaakt, eren.

De namen van alle actieve spelers zullen in het monument geëtst worden. Tevens worden ook enkele spelers geëert die niet meer in ons midden zijn, zoals de speler Vile Rat. Op woensdag 30 april zal het monument officiëel onthuld worden, de dag voordat het EVE Online Fanfest 2014 begint.

Het monument is een openlucht scultuur ontworpen en gemaakt door de IJslandse kunstenaar Sigurður Guðmundsson met behulp van de art directors van CCP Games, Börkur Eiríksson en Ásgeir Jón Ásgeirsson. Het scultuur zal meer dan vijf meter hoog zijn en zal uit twee metalen hoofdelementen bestaan die dermate gepolijst zijn dat ze het het licht en de omgeving zullen spiegelen en reflecteren. Aan de linkerkant komt een donkere aluminium structuur en rechts een donkeren granieten gezicht dat de spelers moet voorstellen.

Op de onderstaande conceptafbeelding kun je zien hoe het er ongeveer uit komt te zien.

Het EVE Online monument