Meulensteen: "Ze wilden bij Heerenveen ineens nog meer"

Maarten (rubbereend)

Op de slotdag van de transfermarkt bood Fulham tien miljoen euro voor Alfred Finnbogason maar dat bleekt niet genoeg. "Zeg dan gewoon dat Alfred niet te koop is", reageerde René Meulensteen.

Afgelopen zomer leek Finnbogason al niet meer te houden voor sc Heerenveen. Toch begon hij onder Marco van Basten aan het seizoen en scoorde hij opnieuw aan de lopende band. In januari leek het van een transfer te komen, maar Heerenveen weigerde mee te werken. Dit leidde tot irritatie bij de speler zelf, maar ook bij Meulensteen.

Fulham was namelijk bereid om te voldoen aan de vraagprijs van de spits. "Dat klopt", zegt manager Meulensteen tegenover Voetbal International. "We staan laatste in de Premier League, dus hebben we doelpunten nodig. Ik denk dat Alfred ongeveer zeven miljoen euro waard is, maar we kregen steeds die prijs van tien miljoen te horen. We wilden dat uiteindelijk betalen omdat er genoeg tegenover staat als we ons handhaven. Ze wilden bij Heerenveen ineens nog meer. Wees dan eerlijk en zeg gewoon dat Alfred niet te koop is."

Finnbogason heeft inmiddels een verhelderend gesprek met manager voetbalzaken Hans Vonk achter de rug, maar baalt nog altijd van het feit dat de club hem niet heeft laten gaan. "Als je al in de financiële problemen zit, je krijgt het bod van tien miljoen euro en je wil dan nog steeds meer, dan is dat een rare beslissing, vind ik. Ik begrijp het niet en ik ben teleurgesteld. Dit was goed voor mij en voor de club. Ik vind dit behoorlijk amateuristisch van het bestuur."

"Ik heb meerdere uitspraken van Alfred gehoord en die zijn voor zijn rekening. Ik kan me ook voorstellen dat hij teleurgesteld is. We hebben een bod gehad en daar netjes op gereageerd. Over de hoogte doen we geen uitspraken. We hebben de financiële en sportieve belangen in onze beslissing meegewogen", aldus vonk.