'Pellè wil in de zomer weg, zestal volgt'

Maarten (rubbereend)

Feyenoord ondergaat volgens Voetbal International mogelijk een metamorfose komende zomer. Aanvoerder Graziano Pellè zou voor zichzelf hebben bepaald weg te willen. Pellè (28) heeft nog een contract tot medio 2017, maar hij is volgens het weekblad uit op een transfer.

Vorig jaar zomer was de Italiaan teleurgesteld over het afketsen van een overgang naar het Midden-Oosten. Pellè kon daar een bijzonder lucratief contract tekenen. Feyenoord wilde niet meewerken aan een vertrek.

Na dit seizoen wil Pellè alsnog vertrekken. De oud-spits van AZ hoopt nog een keer in het buitenland een nieuw avontuur te beleven. Dit seizoen is hij goed voor zestien treffers in 22 competitiewedstrijden. Mede daardoor staan de Rotterdammers vierde, op vier punten van koploper Ajax. De Amsterdammers hebben wel een duel tegoed.

In het kielzog van Pellè zouden meer spelers De Kuip willen verlaten in de volgende transfperiode. Stefan de Vrij en Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Ruben Schaken en Lex Immers worden door Voetbal International ook genoemd als kandidaten om Feyenoord te verlaten.

Eerder deze week werd bekend dat Ronald Koeman volgend seizoen niet meer voor de groep staat. De trainer wil geen nieuwe verbintenis aangaan met Feyenoord. Co Adriaanse wordt genoemd als een kandidaat om Koeman op te volgen. Ook onder meer assistent-coach Jean-Paul van Gastel zou in beeld zijn voor de trainerspositie.