Utrecht geeft Van Schaik vaste aanstelling

Joost (Hoogstaande)

FC Utrecht zet het contract van algemeen directeur Wilco van Schaik per direct om in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dat meldt de nummer twaalf van de Eredivisie woensdag. Van Schaik geeft leiding aan het herstructureringsproces dat Utrecht in enkele jaren weer gezond moet maken.

"Het is een zeer uitdagend project om FC Utrecht financieel gezond te krijgen, met behoud van onze ambities", zegt Van Schaik, die op 1 september 2011 aan de slag ging bij de domstedelingen. Zijn oude verbintenis liep in augustus af.

Utrecht zette de herstructurering twee jaar geleden in. De omzetting van de schulden in eigen vermogen door eigenaar Frans van Seumeren was volgens Van Schaik de essentiële tweede stap. "Nu gaan we stap drie met z'n allen zetten en dat is break-even geraken." De club wil in het seizoen 2015-2016 een operationeel resultaat van tenminste nul bereiken.

"Ik geloof erin dat FC Utrecht gezond wordt. Maar, ook dat FC Utrecht zijn ambities op het veld houdt. Wij zijn en blijven een uitdagende subtopper", stelt van Schaik. Ook het contract van financieel manager Michel Baas is omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.