"Van Gastel is capabel genoeg om Feyenoord te leiden"

Maarten (rubbereend)

Sinds afgelopen zaterdag wordt er volop gespeculeerd over de opvolging van Ronald Koeman. Volgens de vertrekkende trainer zelf hoeft Feyenoord niet ver te zoeken. Koeman denkt dat Jean-Paul van Gastel over voldoende kwaliteiten beschikt om zijn takenpakket als eindverantwoordelijke over te nemen.

In de media wordt de huidige assistent-trainer hooguit als outsider beschouwd. Met name zijn gebrek aan ervaring lijkt de kansen van Van Gastel geen goed te doen. De 41-jarige Bredanaar stond nog niet eerder op eigen benen bij een eerste elftal. Toch hoeft dat volgens Koeman geen probleem te zijn.

"Er zijn voorbeelden dat het wel goed kan gaan met een trainer die aan zijn eerste klus begint", zo liet Koeman het Algemeen Dagblad optekenen. "Jean-Paul heeft natuurlijk wel ervaring omdat hij al heel lang bij Feyenoord werkzaam is. Hij heeft in de jeugd al gewerkt met spelers die nu in het eerste elftal spelen. Ik denk dat Jean-Paul capabel genoeg is om leiding te geven aan Feyenoord."

Sinds Koeman afgelopen zaterdag aankondigde na het seizoen te vertrekken bij Feyenoord, is de geruchtenmolen op gang gekomen. Met name Louis van Gaal, Co Adriaanse en Marco van Basten worden met regelmaat genoemd.

Koeman heeft nog geen besluit genomen over zijn vervolgstap in zijn loopbaan. Een sabbatical behoort tot de mogelijkheden. "Thuis op de bank zitten? Daar zou ik een periode van een paar maanden geen problemen mee hebben. Maar ik ben nog te jong om een langere periode niks te doen", zo liet hij Sp!ts weten.

Vanwege zijn drukke baan heeft Koeman weinig tijd gehad om te herstellen van een emotionele periode. "We hebben met het gezin het verlies van mijn vader weg moeten stoppen, misschien dat ik na dit seizoen daar goed de tijd voor neem."