Weer blessuregevallen op slopestylebaan Spelen

Frank (franklop)

De snowboarders Shaun White en Marika Enne zijn dinsdag geblesseerd geraakt bij een val op de olympische slopestylebaan. De Amerikaan White liep een polsblessure op, terwijl de Finse Enne met een hersenschudding van de baan werd afgedragen. De piste werd maandag al aangepast na klachten van atleten.

In tegenstelling tot de Noor Torstein Horgmo, die maandag op de baan zijn sleutelbeen brak, kan White wel nog deelnemen aan de Spelen. Of Enne op tijd zal herstellen van haar val is nog niet bekend.

"Ik hoop dat de bouwers veranderingen kunnen aanbrengen en dat de baan wat vriendelijker wordt", liet White, tweevoudig olympisch kampioen op de halfpipe, na zijn val weten. "Maar ik kan de baan niet veranderen. Ik kan alleen maar mijn best doen."

Slopestyle debuteert dit jaar als olympische discipline. In twee aparte categorieën proberen snowboarders en skiërs punten te scoren door trucs en sprongen uit te voeren tijdens de afdaling op de baan. In die afdaling zijn schansen opgenomen, waar de atleten vanaf springen. Maandag werden de schansen boven aan de baan afgeschaafd om ze minder steil te maken.

Cheryl Maas is de enige Nederlandse atleet die aan het onderdeel meedoet. Zij probeert donderdag, een dag voor de openingsceremonie, bij de kwalificatieseries van het slopestylesnowboarden een plekje in de halve finale te verdienen.