FOK! wat een weer... Wisselvallig en zacht

Stephan (Stephan5)

Hallo! De komende dagen worden er opnieuw veel storingen onze kant op gestuurd. We zagen het al eerder dit seizoen, maar na een kleine onderbreking nemen de depressies het heft weer in handen. Opnieuw zitten daar soms diepe stormdepressies tussen. Met name de Britse Eilanden krijgen het weer flink voor de kiezen, maar ook wij pikken daar het een en ander van mee.

Na een paar redelijke dagen met vrij veel zon en aangename temperaturen passeert er vanmiddag een eerste regengebied. Het gaat wel snel, zodat het in de loop van de middag in het westen alweer droog wordt en daar kan het zelfs even opklaren. Lang duurt dat feestje niet, want de volgende regenzone staat zich dan alweer warm te draaien boven de Noordzee en trekt in de avond de kustprovincies binnen. De zuidelijke wind is vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard langs de kust. Het kwik ligt gemiddeld gezien rond de 8 graden. In het zuidwesten iets hoger en in het noordoosten iets lager.

Morgen profiteren we even van een zwakke rug van hogedruk en met wat geluk zien we dan geregeld de zon. Helemaal droog kan ik het niet beloven, maar het kan toch een heel aardige dag worden. Vrijdag racen de temperaturen naar waardes van 10 graden of nog iets hoger. Winter??

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Milligerplas
Cerby maakte met zijn vriendin en zoontje een wandeling langs de Milligerplas nabij Zwolle en hij maakte daar deze fraaie foto.

VoortuinD-tje
Bij D-tje in Terneuzen is het al volop lente geworden.

 VoortuinD-tje2
In Terneuzen heeft het nog bijna niet gevroren. In Vlissingen staat de teller zelfs nog op 0.