[Upd] Bertens bezorgt Nederland zege op Kroatië

Boris (borisz)

Richel Hogenkamp heeft in Boedapest het Nederlandse Fed Cupteam op een 1-0 voorsprong gezet in de eerste groepswedstrijd tegen Kroatië. De Doetinchemse stuntte door Petra Martic te verslaan. De setstanden waren 4-6, 7-5 en 7-5. Martic is de nummer 104 van de wereld. Hogenkamp staat 101 plaatsen lager. 

Hogenkamp stond op 3-4 in de derde set zelfs een break achter. Deze break maakte ze ongedaan en wist daarna aan het langse eind te trekken. Nu komt Kiki Bertens (WTA-93) op de baan. Zij speelt tegen Donna Vekic (WTA-107). Na die singlepartij staat er nog een dubbel gepland. 

Om kans te maken op promotie naar wereldgroep II moet Nederland eerst de groep zien te winnen. Naast Kroatië speelt Oranje ook nog tegen België en Luxemburg. 

Update 14.30 uur

Kiki Bertens heeft Donna Vekic met 6-2 en 6-4 verslagen. Daarmee heeft Nederland gewonnen van Kroatië. Straks spelen Richel Hogenkamp en Misa Krajicek nog wel een dubbelwedstrijd tegen het Kroatische koppel Darija Jurak en Petra Martic. Woensdag speelt Oranje tegen België. Onze zuiderburen hebben hun eerste wedstrijd tegen Luxemburg gewonnen. 

Update 15.45 uur

Hogenkamp en Krajicek winnen het dubbelspel van Jurak en Martic. De setstanden waren 7-5 en 6-2. De overwinning was al binnen, maar deze zege is nog wel van belang voor de statistieken. Bij een gelijke stand in de poule kan deze winst van belang zijn wie er doorgaat naar de play-offs.