Van Raaij: "RKC legt structureel probleem bij PSV bloot"

Maarten (rubbereend)

De gifbeker was nog niet helemaal leeg voor PSV, zo bleek zondag tegen RKC Waalwijk. Harry van Raaij maakt zich zorgen over de club die hij jarenlang diende. De voormalige voorzitter van de Eindhovenaren ziet de teleurstellende resultaten met lede ogen aan.

"Ik vind het verschrikkelijk jammer voor met name Cocu", zo vertelde hij 040TV. "En ten tweede voor de supporters, want ik heb zo langzamerhand het idee dat die er meer onder lijden dan de spelers zelf."

Afgelopen weekend moesten Phillip Cocu en consorten een nieuwe klap incasseren. Op bezoek bij RKC ging de ploeg met 2-0 ten onder. Het betekende alweer het derde jaar op rij waarin de uitwedstrijd tegen de Waalwijkers verloren ging.

"Dat legt natuurlijk min of meer het structurele probleem van PSV bloot", zei Van Raaij daarover. "Je kunt het niet alleen op de trainer afreageren, nu je voor de derde keer op rij bij een club als RKC verliest. Je kunt altijd een keer zo’n wedstrijd verliezen, maar drie keer achter elkaar geeft een structureel probleem aan. Het is erin geslopen, de laatste jaren. Hoe je dat oplost weet ik niet."

Van Raaij is niet de enige die de oplossing niet in pacht lijkt te hebben. Ook Cocu heeft het lek nog niet boven. De voormalige international krijgt steeds meer kritiek te verduren vanuit de aanhang.

"Cocu en zijn staf zijn er denk ik nog niet in geslaagd het lek te vinden", aldus Van Raaij, die denkt dat de verhoudingen binnen de spelersgroep scheef zijn. "De samenstelling is niet goed, denk ik. Woensdag kan het tegen SC Cambuur weer een probleem worden. Die zullen er zwaar tegenaan gaan."

Als gevolg van de teleurstellende nederlaag bij RKC zag PSV het gat met koploper Ajax groeien tot vijftien punten. PSV bezet momenteel de zevende plaats op de ranglijst, met een punt meer dan nummer acht FC Groningen. De Groningers hebben echter nog een wedstrijd tegoed.