Fischer begrijpt waarom De Boer voor hem kiest

Maarten (rubbereend)

Viktor Fischer is niet bezig aan zijn beste seizoen bij Ajax. Toch krijgt de jonge aanvaller nog altijd het vertrouwen van trainer Frank de Boer. Vorig seizoen brak Fischer door en was hij regelmatig een van de uitblinkers in het shirt van Ajax.

Dit seizoen loopt het allemaal wat minder bij de Deense international. Desondanks is hij een vaste waarde in het elftal van De Boer. "Ik denk dat ik vaak speel omdat ik dreiging in mijn spel heb. Als ik iemand passeer, ontstaat er op het veld een andere situatie", zegt Fischer in gesprek met Het Parool.

Fischer vindt zelf dat hij in vergelijking met vorig seizoen een betere voetballer is geworden. Hij scoort nu dan wel minder, maar dat trekt nog wel aan, denkt hij. Daarnaast vindt Fischer dat hij minder vaak de bal verliest op 'stomme momenten'.

De aanvaller trekt zich niet te veel aan van de kritiek. "Maar het is niet belangrijk dat de mensen het vinden, het is belangrijk dat ík het vind. En de trainer vindt het ook, anders zou ik wel minder spelen", aldus Fischer.

Afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) speelde Fischer een van zijn slechtere wedstrijden van het seizoen. Aanstaande donderdag krijgt hij tegen FC Groningen de kans om het een en ander recht te zetten.