Mercedes: "Voorzichtig tevreden"

DenS (Dennis)

Het Formule 1-team van Mercedes had het goed voor elkaar tijdens de eerste testweek in het Spaanse Jerez. Op de afgebroken voorvleugel tijdens de eerste dag en een haperende versnellingsbak op de derde dag na is het verder goed verlopen voor de Duitse renstal. Mercedes reed in Spanje de meeste rondjes van alle aanwezige renstallen.

Mercedes wordt nu gezien als een favoriet voor het komende seizoen, de betrouwbaarheid was indrukwekkend, maar over de snelheid valt nog weinig over te zeggen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil de favorietenrol nog niet op zich nemen: "Men moet lering trekken uit het verleden. Heel vaak waren de favorieten na de eerste testdagen niet in staat om die status tijdens het seizoen waar te maken. Het is nog veel te vroeg om over favorieten te spreken."

"Wij zijn voorzichtig tevreden. We hadden rekening gehouden met veel meer problemen met dit nieuwe concept dan in werkelijkheid het geval was. Na de eerste dag zag het er nog somber uit, maar uiteindelijk bleek de wagen uitermate betrouwbaar. Over de performance kunnen we niets melden, we zijn ver uit de buurt van ons potentieel gebleven. Er ontbraken nog wat onderdelen en niet alles functioneerde zoals wij het voor ogen hebben. Maar we zijn voorzichtig optimistisch en het lijkt alsof onze jongens goed werk geleverd hebben."

Hamilton in actie in Jerez (Foto: Mercedes Formula One Team)Hamilton in actie in Jerez (Foto: Mercedes Formula One Team)