Beckenbauer: "Watzke creëert anti-Bayern-sfeer"

Maarten (rubbereend)

Franz Beckenbauer heeft gereageerd op de uitlatingen van Hans-Joachim Watzke. De twee hoge heren zijn een potje moddergooien gestart. Watzke, algemeen directeur van Borussia Dortmund, uitte onlangs zijn ontevredenheid over het transferbeleid van Bayern München.

Met het aantrekken van Robert Lewandowski komende zomer, haalt Der Rekordmeister voor het tweede jaar op rij een sterspeler van BVB naar München. Afgelopen zomer was dat het geval met Mario Götze. "Dat doen ze alleen maar om de concurrentie te verzwakken", zei Watzke in Duitse media.

Franz Beckenbauer is het daar niet mee eens. "Bayern koopt de spelers waarvan het denkt dat ze de ploeg versterken. Het is puur toeval dat het nu om twee spelers van Dortmund gaat", aldus Der Kaiser tegen Sky 90. "Als je een speler aantrekt, dan versterk je je eigen team. Tegelijkertijd verzwak je de concurrentie, dat is waar. Maar dat is niet het doel, eerder een bijkomstigheid", vervolgt de erevoorzitter van de Zuid-Duitsers.

Maar daarmee is het nog niet gedaan. "Door zoiets te roepen, creëert Watzke een anti-Bayern-sfeer en dat is fout", gaat Beckenbauer verder. "Maar hij heeft natuurlijk het recht om te zeggen wat hij voelt."