Toekomst serie PSH nog ongewis

Sanne (Syth86)

De bazen van Showtime weten nog niet wat te doen met de comedyserie Happyish na het overlijden van Philip Seymour Hoffman. De betaalzender kondigde twee weken geleden aan de reeks met de acteur in de hoofdrol dit jaar op de buis te brengen. Hij werd dit weekeinde echter dood gevonden in zijn appartement. Met Hoffman, die ook zou optreden als uitvoerend producent, werd al volop gewerkt aan het scenario.

"Philip Seymour Hoffman was één van de beste en briljantste acteurs van onze generatie", laat Showtime weten in een verklaring aan tv- en filmwebsite Deadline. "Hij was ook een begaafde komiek. Het was geweldige privilege en eer om met hem te werken en we zijn allemaal enorm verslagen door dit plotselinge verlies. Onze gedachten gaan in deze verschrikkelijk moeilijke tijd uit naar zijn familie."

Ook een ander Hoffman-project is in de ijskast gezet. De producent van Ezekiel Moss, de film die de 46-jarige acteur zou gaan regisseren, laat weten zich de komende tijd te beraden op de toekomst van het project. De film vertelt het verhaal van een weduwe wier leven op zijn kop wordt gezet door een man die de geest van de doden kan oproepen. Amy Adams en Jake Gyllenhaal hebben getekend voor de hoofdrollen.

Philip Seymour Hoffman in Capote