Moisander: "Everton was slechts een gerucht"

Maarten (rubbereend)

Niklas Moisander werd vorige week door Britse tabloids aan Everton gelinkt. Echt serieuze interesse bleek er echter niet te zijn. "Ik heb niets van Everton gehoord. Volgens mij was het dus niet meer dan een gerucht", zegt de Finse verdediger in gesprek met NUsport.

Moisander vindt het niet jammer dat hij nu niet in de Premier League speelt. "Nee, want ik wil kampioen worden met Ajax. En daarna zien we wel verder." Ajax slaagde er zondag alweer niet in om een zege te pakken in Utrecht. "Tegen Utrecht moeten we geen vechtvoetbal spelen, want dat kunnen zij beter. Fysiek zijn ze erg sterk", vindt Moisander. "We moeten daarom met goed positiespel de wedstrijd naar ons toe trekken. Maar het positiespel was niet goed, we waren te slordig."

En dus profiteerden de Amsterdammers niet van het puntenverlies van Vitesse bij Feyenoord. "Ja, dat maakt die 1-1 extra pijnlijk. Heel jammer, maar dit is niet het einde van de wereld voor ons. We staan nog steeds bovenaan. En 1-1 was in mijn ogen ook wel een terechte uitslag."

Ajax kwam in de Galgenwaard nog wel op voorsprong, maar volgens Moisander werd er bij de gelijkmaker slecht verdedigd. "Ik dacht dat Daley Blind het duel aan zou gaan, maar zo moet ik niet denken. De bal kon daardoor doorgekopt worden en vervolgens kon Steve De Ridder wegdraaien bij Joël Veltman. Het was dus allemaal niet best."