Maher na nederlaag: "Ik kan best tevreden zijn"

Maarten (rubbereend)

Er lijkt maar geen einde te komen aan het dramatische seizoen van PSV. Ondanks de 2-0 nederlaag uit bij RKC Waalwijk, blikt Adam Maher positief terug op dat duel. "De teleurstelling is heel groot, want we speelden best een aardige wedstrijd, we waren de dominante ploeg", zei de middenvelder na de nederlaag tegenover FOX Sports.

"We creëerden veel kansen, alleen viel het doelpunt niet", vervolgt Maher. "We zeiden tegen elkaar in de rust ook dat we zo door moesten gaan, dat het dan wel zou goedkomen. Ik denk dat we in de tweede helft ook goed begonnen, maar toen kregen we uit de counter de 1-0 om onze oren."

Net als voorgaande wedstrijden kon Maher ook zondag zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Toch was hij best tevreden over zijn eigen spel. "Ik denk dat ik best tevreden kan zijn. Ik heb gewerkt voor het team en probeerde zowel verdedigend als aanvallend beslissend te zijn. Ik had alleen mijn kansen moeten benutten. Aan dat punt werk ik hard."

PSV staat op de zevende plaats met slechts negen punten meer dan hekkensluiter ADO Den Haag. In paniek raakt Maher niet. Het hoort er allemaal bij volgens de Nederlandse international. "Dit is een leerzaam jaar. Je leert wat er bij een topclub allemaal nodig is. De druk is hier groter en de verwachtingspatronen zijn hoger, dat is alleen maar goed voor je ontwikkelingsproces." Aanstaande woensdag kan PSV weer aan de bak. Dan moeten de Eindhovenaren op bezoek bij SC Cambuur.