[DC] Italië schakelt Argentinië uit

Stefan (sportfreak)

Italië heeft ten koste van Argentinië de kwartfinale van de Davis Cup bereikt. Fabio Fognini sleepte zondag in Mar del Plata het beslissende punt in de wacht. Hij versloeg Carlos Berlocq met 7-6 (5), 4-6, 6-1, 6-4, waardoor de Zuid-Europeanen een onoverbrugbare 3-1 voorsprong namen.

Fognini won vrijdag al van Juan Monaco, terwijl ook het dubbelspel een dag later een zege opleverde voor de Italianen. Berlocq had in de openingspartij nog wel afgerekend met Andreas Seppi. Italië neemt het in de kwartfinale in april op tegen de Verenigde Staten of Groot-Brittannië.

Ook de tennissers van Kazachstan voegden zich bij de laatste acht. België werd in Astana het kind van de rekening. De Belgen keken na de eerste dag tegen een 2-0 achterstand aan, maar wonnen zaterdag het dubbelspel.

David Goffin bracht de spanning zondag volledig terug met een zwaarbevochten zege op Michail Koekoesjkin: 4-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-0. Ruben Bemelmans kon het karwei echter niet klaren. Andrej Goloebev was hem de baas met 6-2, 6-3, 6-1.

De volgende tegenstander van Kazachstan is Zwitserland, dat afrekende met Servië. De Zwitsers konden beschikken over Roger Federer en Stanislas Wawrinka, terwijl Novak Djokovic ontbrak bij de verliezend finalist van vorig jaar. Na de tweede dag stond het al 3-0. Servië wist het leed enigszins te verzachten door de afsluitende enkelpartijen te winnen.

Duitsland schakelde overtuigend Spanje uit met 4-1. Philipp Kohlschreiber en Florian Mayer waren vrijdag al te sterk voor respectievelijk Roberto Bautista Agut en Feliciano Lopez. Na de zege in het dubbelspel konden de Duitsers zich opmaken voor een ontmoeting met Frankrijk. Bautista Agut zette Spanje op de slotdag nog wel op het scorebord.

De Fransen, met onder anderen Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga en Gaël Monfils, hadden nog minder moeite met Australië. De eindstand in La Roche-sur-Yon werd bepaald op 5-0.

Nederland strandde eerder zondag in de eerste ronde van de wereldgroep. De formatie van coach Jan Siemerink verloor van titelhouder Tsjechië, dat het nu opneemt tegen Japan. De Aziaten stuurden Canada met 4-1 naar huis.