Schansspringer Stoch herovert leiding World Cup

heywoodu

De Poolse schansspringer Kamil Stoch heeft de World Cup in Willingen op zijn naam geschreven. Evenals een dag eerder versloeg Stoch de Duitser Severin Freund, zij het met een veel grotere marge dan zaterdag. 

Na de eerste ronde ging de Sloveen Peter Prevc, leider in de World Cup, aan de leiding. Hij had een kleine voorsprong op Stoch en Freund, terwijl het gat naar nummer vier Noriaki Kasai al aanzienlijk was. In de tweede ronde maakten vooral de Slovenen Jurij Tepes en Robert Kranjec een grote sprong voorwaarts. De landgenoten, beiden specialisten in het springen met wind van voren, gebruikten de omstandigheden perfect en vlogen van plek 23 naar de achtste plaats (Tepes) en van de zeventiende naar de vijfde plek (Kranjec).

Freund wist wederom goed te springen, en verzekerde zich zo van de tweede plek. Stoch was een stuk beter dan zijn concurrenten en won met een grote voorsprong op Freund. Prevc, de laatste springer van de wedstrijd, viel tegen en kon nog net voor Kasai op de derde plek eindigen. In de strijd om de World Cup pakt Stoch de leiding weer terug. Tijdens de door hem gemiste wedstrijden in Sapporo nam Prevc die plek over. Kasai schuift door zijn twee vierde plaatsen in Willingen op naar de derde plek in het klassement.