Skiër Ligety verpulvert concurrentie

heywoodu

Skiër Ted Ligety heeft in St. Moritz met overmacht de reuzenslalom in de World Cup op zijn naam geschreven. In de door dichte mist geteisterde wedstrijd was er niemand die enigszins in de buurt van de Amerikaan kon blijven.

Ligety wist in de laatste drie reuzenslaloms niet te winnen, twee keer haalde hij zelfs de finish niet. In de laatste wedstrijd voor de Olympische Spelen maakte hij echter al in de eerste run duidelijk wie in Sochi de favoriet is. Met een achterstand van maar liefst 1,28 seconden kon de Fransman Alexis Pinturault slechts dromen van de overwinning. Oostenrijker Marcel Hirscher stond op 1,43 seconden derde, verder wisten slechts drie skiërs binnen twee seconden van Ligety te blijven.

In de tweede run ging Matts Olsson uit Zweden aan de leiding tegen de tijd dat Hirscher naar beneden mocht. De Oostenrijker ging zoals altijd zeer agressief van de piste en kwam met meer dan een seconde voorsprong op Olsson over de streep. Pinturault had vervolgens een goede run en was afwisselend langzamer en sneller dan Hirscher, maar moest uiteindelijk toch 0,18 seconden toegeven en werd derde. Op Ligety stond echter wederom geen maat. Bij de eerste poort maakte hij een grote fout, maar dat weerhield hem er niet van zijn voorsprong zelfs uit te breiden. Hij kwam uiteindelijk 1,51 seconden sneller dan Hirscher over de streep.

Hirscher behoudt wel de leiding in de strijd om de World Cup reuzenslalom, waar Ligety door zijn twee uitvalbeurten slechts derde staat. In de algemene World Cup neemt Hirscher de leiding over van Aksel Lund Svindal. De Noor stond in St. Moritz dertiende na de eerste run, maar ging in de tweede manche onderuit.