Nederlands floorballteam niet naar WK

Katyn

Tijdens het WK Kwalificatietoernooi in Nijmegen is het de Nederlandse floorballers niet gelukt zich te kwalificeren voor het WK 2014 in Göteborg, Zweden. In een poule van zes werd uiteindelijk de vijfde plaats behaald.

Op basis van de wereldranglijst was Nederland van tevoren al geen favoriet met haar 27e positie, maar dit was de eerste keer dat er voor eigen publiek gespeeld kon worden.

Nederland begon het vijfdaagse toernooi nog goed met een mooie 8-4 overwinning tegen Groot-Brittanië. Tegen Denemarken werd echter aangetoond dat Nederland wel degelijk beter aan het worden is, maar zich nog niet met de subtop van het internationale floorball kan meten. Na een 6-3 tussenstand na de tweede periode werd uiteindelijk met 12-3 verloren. Een zelfde lot viel de Nederlanders ten deel tegen Duitsland, dat na een 6-2 voorsprong na twee periodes er nog maar liefst tien keer scoorde in de derde periode.

Het duel tegen Oostenrijk, dat op de wereldranglijst net iets hoger aangemerkt is, begon het Nederlands team slecht, met een 4-1 achterstand na de eerste periode. Tegen de tijd dat het goed begon te lopen, kwam het team alsnog net te kort en verloor met 8-7. In het laatste duel tegen floorballgrootmacht Tsjechië werd duidelijk dat het gat met de wereldtop nog groot is. Nederland moest 34 doelpunten incasseren en wist daar jammer genoeg geen eretreffer tegenover te stellen.

Tsjechië en Denemarken hebben zich uiteindelijk wel gekwalificeerd voor het WK. Duitsland mag nog hopen om één van de twee beste nummers drie te worden. Ook Dan kunnen ook de Duitsers de koffers nog pakken.

Tsjechië ruim te sterk voor Nederland (foto: IFF)
Tsjechië ruim te sterk voor Nederland (Foto: IFF)