Watzke haalt uit naar Bayern München

Maarten (rubbereend)

Hans-Joachim Watzke is niet te spreken over de manier waarop Bayern München probeert het Duitse voetbal te domineren. De bestuursvoorzitter van Borussia Dortmund doet in de Duitse media zijn beklag over het feit dat Bayern de beste spelers van Dortmund koopt.

Vorig jaar zag BVB middenvelder Mario Götze naar München verhuizen. Onlangs werd bekend dat topschutter Robert Lewandowski na dit seizoen de volgende is. "Er is op dit moment geen enkele andere competitie in Europa die zó wordt gedomineerd door één club", zegt Watzke over Bayern. "De situatie is hier anders dan in Spanje. Het lijkt meer op de competitie van Schotland."

Borussia Dortmund won in 2011 en 2012 de Bundesliga, maar vorig seizoen was Bayern München weer oppermachtig. Deze jaargang is de voorsprong van de Rekordmeister ook al groot. "Bayern slaat hard terug. Ze willen ons vernietigen, zodat wij nooit meer een gevaar voor hen zullen zijn."

"En dat doen ze dus door onze spelers te kopen. Wij hebben geen kans als onze spelers ergens anders twee keer zoveel kunnen verdienen. Maar ondanks alles gaan we onze strategie niet veranderen", aldus Watzke. "Komende zomer gaan we weer investeren, en dan heb ik het niet over kleine bedragen."