Diamanten in beslag genomen bij grenscontrole

Redactie

De politie heeft donderdag bij een grenscontrole tussen Roermond en Venlo diamanten gevonden in een auto. De bestuurder van de auto had geen goed verhaal over de herkomst van de stenen en is gearresteerd. De diamanten zijn in beslag genomen.

De grenscontrole was onderdeel van een actie van de Nederlandse en Duitse politie gericht tegen internationale, rondtrekkende criminele groepen. De Duitsers hadden het initiatief genomen en rukten met 2400 politiemensen uit. Namens Nederland waren zestig agenten actief.

Tussen Arnhem en Vaals werden alle grensovergangen gecontroleerd en in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen waren meer dan tweehonderd controlepunten ingericht.

De Nederlandse politie was actief op vier grote grensovergangen tussen Arnhem en Roermond. Daar werd apparatuur ingezet die kentekens kan scannen en ze vergelijkt met een lijst kentekens die op naam staan van mensen die worden gezocht, boetes hebben openstaan of om andere reden bij de politie staan geregistreerd.

Over de resultaten van de grootscheepse actie was, de diamantvondst daargelaten, donderdag aan het begin van de avond nog niets bekend.