Filmnummer uit race om Oscar gehaald

dekatophetspek

Alone Yet Not Alone maakt geen kans meer op een Oscar. Het nummer bij de gelijknamige film is gediskwalificeerd door de organisatie achter de filmprijs. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft ontdekt dat de componist het lied heeft gepromoot onder de leden die gaan over de muzieknominatie.

Twee weken geleden werd bekend dat Alone Yet Not Alone was genomineerd voor een Oscar. Componist Bruce Broughton, zelf lid van het uitvoerend comité van de muziektak, stuurde in de periode dat de selectie werd gemaakt een e-mail naar de leden om hen te wijzen op zijn nummer. Dat wekt volgens de voorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de indruk van een 'oneerlijk voordeel'.

Broughton is 'kapot' van de maatregel. "Ik heb toegegeven aan de simpelste, onschuldigste, kleinschaligste campagne mogelijk", zegt hij tegen het Amerikaanse film- en tv-vakblad Variety. Volgens hem hebben de andere genonimeerden 'maandenlange promotie en reclame' gevoerd.

Die anderen zijn U2 met het nummer 'Ordinary Love' bij de film Mandela: Long Walk to Freedom, Pharrell Williams met 'Happy' bij Despicable Me 2, Demi Lovato met 'Let it Go' bij Frozen en Karen O met 'The Moon Song' bij Her. Er komt geen vervanger voor Alone Yet Not Alone.

De Oscars worden op 2 maart uitgereikt in Los Angeles.


Filmnummer uit race om Oscar gehaald (Foto: Novum)